powiększ zdjęcie
OBALAJ MITY FILTRUJĄC Z DAFI! 29.01.2014

mit1Dyskusje wokół filtrów do wody kranowej toczą się od wielu lat. Filtrom zaufało szerokie grono konsumentów. Ten, kto choć raz spróbował wody przefiltrowanej, z pewnością z niej nie zrezygnuje. Czysta i smaczna woda jest zdrowym uzależnieniem, dlatego też nie warto zastanawiać się nad jej zaletami. Najwyższy czas obalić mity i przedstawić najważniejsze fakty.

 

Mit 1: Przefiltrowaną wodę należy przegotować przed spożyciem

Fakt: Świeżą, przefiltrowaną w dzbanku Dafi wodą wodociągową, mogą zaspokajać pragnienie osoby dorosłe i w pełni zdrowe.

 

Mit 2: Dzieciom i niemowlętom nie można podawać przefiltrowanej wody

Fakt: Według opinii Instytutu Matki i Dziecka przefiltrowaną wodę zaleca się do spożycia oraz przygotowywania posiłków dla dzieci powyżej 1 roku życia, po jej przegotowaniu.

 

Mit 3: Filtrowanie wody jest drogie

mit2Fakt: Filtry dzbankowe Dafi to tania inwestycja, pozwalająca dodatkowo oszczędzać i pielęgnować zachowania proekologiczne. Ich ceny kształtują się w zależności od modelu i mieszczą się w przedziale od 13 do 17 zł. Filtrowana woda kranowa jest ok. 10 razy tańsza od dostępnej w sklepach wody butelkowanej.

 

Mit 4: Woda filtrowana nie zawiera minerałów

mit3Fakt: Podczas procesu filtracji woda kranowa oczyszczana jest z substancji pogarszających jej zapach, smak oraz barwę. Usuwany jest tylko nadmiar tych soli, które odpowiedzialne są za powstawanie kamienia kotłowego w procesie gotowania. Przefiltrowanej wody nie da się porównać z wodą destylowaną, która jest całkowicie zdemineralizowana i nie jest przeznaczona do picia.

 

Mit 5: Dzbanki filtrujące wykonane są ze zwykłych tworzyw sztucznych

mit4Fakt: Dzbanki filtrujące Dafi wykonane są z atestowanych tworzyw sztucznych, które nie zawierają niebezpiecznego związku chemicznego BPA (bisfenoli typu A), mogącego negatywnie oddziaływać na zdrowie. Wszystkie dzbankowe systemy filtrujące Dafi posiadają atest PZH, pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka w Warszawie, niemiecki Certyfikat LGA oraz Certyfikat Instytutu Standardów Izraela.

 

Mit 6: Woda butelkowana jest zdrowsza od wody kranowej

Fakt: Przefiltrowanie wody kranowej przy użyciu filtrów Dafi sprawia, że jakością nie ustępuje ona wodzie butelkowanej, a nawet niejednokrotnie ją przewyższa. Wody butelkowane również podlegają procesowi filtracji. Należy pamiętać, że woda z wodociągów musi spełniać wymogi sanitarne, w związku z tym jedyne, co może utrudniać jej bezpośrednie spożycie to niewłaściwy smak i zapach. Filtry Dafi eliminują chlor, zanieczyszczenia wytrącane z instalacji wodociągowych. Wynikiem tego jest uzyskanie czystej i zdrowej wody.

 

FILTRY DAFI TO DOBRY WYBÓR!

mit5Filtrowanie wody kranowej jest najszybszym, najtańszym i najwygodniejszym sposobem uzyskania wody pełnej smaku i zdrowia. Jej niewątpliwym atutem jest to, że może być dostępna od ręki. Woda przefiltrowana w dzbanku Dafi jest idealna do zaspokajania pragnienia, parzenia kawy czy herbaty, a nawet przyrządzania na jej bazie posiłków dla całej rodziny.

Skomentuj artykuł
DAFI na Instagram obserwuj
Czy wiesz że?
Woda ze sklepowej półki również poddawana jest procesowi filtracji i napowietrzania