powiększ zdjęcie
PRZECHOWUJ DŁUŻEJ W PRÓŻNI! 09.04.2014

proznia1W zbliżającym się okresie świątecznym niezwykle przydatne mogą okazać się pojemniki do próżniowego przechowywania żywności. Dzięki nim wielkanocne potrawy na pewno się nie zmarnują, a ich świeżość zostanie zatrzymana na dłużej. Panie domu bardzo często ulegając magii zakupów, zaopatrują się w więcej produktów, niż w istocie potrzebują. Warto zatem zagwarantować sobie właściwy sposób na zachowanie ich prawdziwego smaku, a przy tym zadbać o kieszeń i skończyć z narażaniem domowego budżetu na zbędne wydatki.

SEKRET DOBREGO SMAKU

proznia2Pojemniki Dafi vacuum wykorzystują działanie próżni do wydłużania aromatu, koloru i świeżości produktów żywnościowych. Metoda ta stanowi niezawodną ochronę przed wilgocią i tlenem, a co za tym idzie utratą właściwości odżywczych. Po odessaniu pompką powietrza z pojemnika w jego wnętrzu tworzą się doskonałe warunki do przechowywania żywności – bez powietrza i rozwoju bakterii tlenowych. Stosowanie vacuum Dafi sprawia, iż nasze produkty pozostają 3-5 razy dłużej świeże. Dzięki nim możemy zapomnieć o roznoszeniu się zapachów w lodówce. To przyjazna dla środowiska metoda wielokrotnego i higienicznego przechowywania.

 

proznia3Ugotowany makaron czy też pierogi nie muszą być zjedzone od razu. Pojemnik próżniowy zapobiegnie ich zsychaniu się. Pozwoli również na bezpieczne i estetyczne przechowywanie surowego makaronu w kuchni.

 

 

 

proznia4

Pojemnik próżniowy sprawi, że mięso szybciej się zamarynuje, gdyż intensywniej wchłonie aromat przypraw. Przechowywanie w nim ryb, mięs czy wędlin zapobiegnie emisji zapachów.

 

 

proznia5

 

Aromat kawy i herbaty jest ulotny, ale w pojemnikach próżniowych pozostanie nienaruszony. Tylko w pojemnikach nie grozi im kontakt z wilgocią i tlenem, dlatego też ich smak nie pogarsza się wraz z upływem czasu.

 

 

 

proznia6

W pojemnikach vacuum nawet wielodniowe warzywa i owoce będą tak samo świeże i smaczne. Warunki próżniowe zapobiegną szybkiemu psuciu się pod wpływem insektów i bakterii tlenowych.

 

 

 

proznia7

Żaden chlebak i folia nie zastąpią pojemnika próżniowego w kuchni. Zamknięty w nim chleb, mimo upływu czasu, wciąż jest świeży i chrupiący. W pojemniku można wygodnie przynieść do pracy lub szkoły, wcześniej przyrządzone kanapki.

 

 

 

proznia8

 

Produkty mleczne narażone są na szybką utratę świeżości. Wlanie koktajlu lub mleka do pojemnika próżniowego i przechowywanie ich w odcięciu od powietrza zapobiega rozwojowi bakterii tlenowych.

 

 

proznia9

 

Korek Dafi vacuum pozwala na szczelne zamknięcie butelek win, soków, syropów. Wino zamknięte w ten sposób nie musi być wypite do dna, a otworzone ponownie, wciąż zachwyca swoim smakiem i doskonałym bukietem.

 

 

FUNKCJONALNOŚĆ I NOWOCZESNOŚĆ

proznia10Do poprawnego działania pojemników Dafi vacuum niezbędna jest specjalna pompka, pozwalająca „wyciągnąć” powietrze z wnętrza pojemnika, blokując jednocześnie jego dostęp z zewnątrz.  Pojemniki dostępne są w dwóch kolorach: białym i seledynowym.

 

 

proznia11Nowoczesny kształt sprawia, że pozostawione na wierzchu bardzo łatwo wkomponowują się w wystrój każdej kuchni. Zróżnicowana pojemność umożliwia odpowiedni dobór w zależności od indywidualnych potrzeb użytkownika.

 

 

Dostępne są pojemniki:

  • 0,5 l
  • 1,3 l
  • 1,5 l
  • 2,7 l

Pojemniki można bezpiecznie myć w zmywarce, stosować w kuchence mikrofalowej oraz przetrzymywać w lodówce i zamrażarce. Wykonane są z przezroczystego tworzywa, odpornego na zadrapania.


KUP JUŻ DZIŚ: http://sklep.dafi.pl/produkty/pojemniki-pro.html

 

Skomentuj artykuł
DAFI na Instagram obserwuj
Czy wiesz że?
Żywność przechowywana w pojemnikach próżniowych Dafi pozostaje od 3 do 5 razy dłużej świeża